Vaskerier og tekstiler

Løsning

Rensning af procesvand og spildevand

Industrielle vaskerier og tekstilfremstilling anvender forskellige processer, som har et væsentlig vandforbrug. Korrekt behandling af procesvandet kan give forbedret mulighed for genanvendelse.

Vi har leveret løsninger inden for:

  • Rensning af måtter, tæpper, tøj og tekstiler
  • Indfarvning af tekstiler og tæpper

Fjernelse af organisk materiale og mikroplast

Miljørigtig udledning

Vi kan med vores kemisk-mekaniske løsning sikre effektiv fjernelse af organisk stof og urenheder. Vi har dokumenteret høj fjernelse af mikroplast og mikrogummi. Det giver en bæredygtig og decentral rensning af spildevandet inden udledning og fortynding til kommunal kloak.

Vi har bevist, at AL-2 Separationsanlæg med kemisk-mekanisk rensning af spildevand kan:

  • fjerne > 99 % af mikroplastpartikler større end 100 µm
  • fjerne 98 % af mikroplast- og gummi større end 10 µm

Foruden fjernelse af mikroplast reduceres mængden af organisk materiale og tungmetaller betydeligt, hvilket betyder en væsentlig reduceret belastning på de kommunale rensningsanlæg. AL-2 Tekniks løsninger giver både miljømæssig og økonomisk gevinst.

Innovation

Dokumenteret fjernelse af mikroplast

Hos AL-2 Teknik udfører vi løbende udviklingsprojekter i samarbejde med førende vidensorganisationer. Inden for vaskerispildevand og mikroplast har vi i 2020 deltaget i et projekt under Miljøstyrelsens tilskudsordning MUDP under titlen ”Bæredygtig og decentral rensning af vaskerispildevand, herunder fjernelse af mikroplast”. Projektet var et samarbejde mellem AL-2
Teknik A/S, Berendsen Textil Service A/S, Dankalk K/S, Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet og Teknologisk Institut.

Læs mere om vores løsning og resultater i følgende rapport fra Miljøstyrelsen, hvor ovenstående resultater blandt andet også kan findes. Læs mere om rapporten udgivet af Miljøstyrelsen.

cases

Cases

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.